fbpx

De största webbtrenderna 2019, vilka är här för att stanna?

Vi listar de bästa trenderna 2019 för webbplatser.

”Tekniken” går fort fram, ibland nästan för fort enligt vissa. Men vart vore världen om vi inte gick framåt?

Innehåll

Det finns dåliga webbtrender och det finns webbtrender som faktiskt är här för att stanna ett bra tag, och något som skapar en bättre upplevelse för användarna.

De största webbtrenderna 2019, vilka är här för att stanna?

Här listar vi de bästa webbtrender 2019 för webbplatser.

1. Illustrationer

Vi kommer se fler som använder uttrycksfulla illustrationer för att skapa intresse för användaren och på enkelt sätt förmedla sitt budskap. Dessa kommer vara både kreativa och stora, vissa animerade för att förstärka varumärkets budskap. Exempel på webbplatser som redan anammat det är Dropbox och Mailchimp.

De största webbtrenderna 2019, vilka är här för att stanna?

2. (Fortsatt) Mobile first

Sedan 2017 är det fler besök från mobil enhet än dator, detta fortsätter förstås öka. Att designa för mobile first fortsätter bli än mer viktigt 2019. Sedan mitten 2018 är också Google ”hårdare” gällande detta då de kör sitt ”Mobile first index”.

3. Asymmetriska layouter

Något som vissa anammade redan 2018, men vi tror detta kommer ännu mer 2019. Det handlar enkelt förklarat om att man designar utifrån ett rutnät, men förhåller sig inte till det strukturerat, utan man bryter rutnätet för att skapa dynamiska och spännande layouter. Att CSS Grid på riktigt gör sitt intåg kommer göra detta till en riktigt stort trend 2019.

4. Video

I olika utföranden, i olika längder, i olika format. Video har tagit över mer och mer, men det har nog aldrig varit så viktigt att förmedla sitt budskap och varumärke genom rörlig bild 2019. Det skall vara intressant, meningsfullt och hög kvalité. Användarna förutsätter att du på ett eller annat sätt förmedlar din information genom film/video.

5. Webb och app i vackert samspel

Fler webbplatser och webbtjänster knyter samman webbplats och app i en smart synkronisering. Vi kommer se fler ta fördel av den mobila tekniken, samtidigt som den finns tillgänglig så fort man öppnar datorn.

En bra studie är den årliga rapporten Svenskarna och internet 2019 där man får relevant data som man enkelt kan ta till sig.

Dags att ge ditt varumärke den kärlek det förtjänar? 😍