Schemalägg stories med 5 enkla steg

Du har väl inte missat att du äntligen kan schemalägga dina stories för både Facebook och Instagram genom Facebook Business Suite.

Innehåll

Med hjälp av några enkla klick finns nu möjligheten att underlätta planeringen för sina sociala medier. Som vi har längtat efter detta.

Schemalägg stories med 5 enkla steg

Facebook har återigen kommit med vad vi skulle kalla en liten ”life hack”och gjort det möjligt att schemalägga sina stories. Deras Facebook Business Suite plattform lanserades hösten 2020. Grundtanken med plattformen var att låta företag enkelt hantera deras Instagram och Facebook från en och samma plats. Inte förrän nu, har plattformen äntligen har lanserat funktionen att kunna schemalägga både din Facebook och Instagram story.

Schemalägg stories så här

  1. Börja med att enkelt logga in på din Facebook Business Suite och välj sedan inlägg och händelser.
  2. Välj sedan ”skapa händelse” uppe i det högra hörnet och ladda upp din bild i 9:16 format.
  3. Nästa steg är att klicka i checkboxarna för att välja om du vill lägga upp händelsen antingen på Instagram, Facebook, eller på de båda sociala medierna.
  4. Efter du valt plattform, är det dags att lägga på dekaler och text innan du schemalägger.
  5. Du kan nu välja att publicera din Facebook- och Instagram story direkt. Vill du lägga upp den senare så trycker du på pilen bredvid för att schemalägga story för ett annat tillfälle.

Varför tycker vi om funktionen så mycket?

För företag underlättar det här på så många sätt. Man sparar tid på att inte behöva logga in på sociala medier varje gång en story ska upp. Nu kan man istället integrera och schemalägga stories för både Facebook och Instagram på ett och samma ställe. Som ett resultat av det här kan man nu få alla meddelanden på samma plats. Det här gör att man kan svara på frågor som dyker upp på sina stories så mycket smidigare.

Vi är väldigt glada över funktionen som nu är tillgänglig och behöver du hjälp med att schemalägga stories så finns vi bara ett samtal bort! Hör av dig!

Smarta handfasta tips och trendspaningar!

Dags att ge ditt varumärke den kärlek det förtjänar?

Kontakta oss