Så lyckas du på LinkedIn – Komplett guide

När du har ett eget varumärke på LinkedIn, det är då du representerar ditt varumärke på allra bästa sätt.

På LinkedIn kan du med enkla medel och god uthållighet få leads och kunder från hela världen. Gör du rätt har du chans att även hamna högt upp på Google med rätt sökord. Här kommer en guide till hur du lyckad på LinkedIn.

Det är dags att släppa dina spärrar för att ta kontakt med nya människor. På LinkedIn får du nätverka, jantelagen är ett minne blott. Här får du en grundläggande guide i att lyckas på LinkedIn för företag och varumärken! Det finns en enorm potential och marknad att ta del av, vad väntar du på? Det finns ingen anledning att inte använda social selling, eller socialt säljande på ren svenska. Det är en form av reklam och marknadsföring, fast modern, effektiv och fungerande på sociala medier. Vi kommer prata om lärandet av LinkedIn (LinkedIn learning). Nu kör vi!

Så lyckas du på LinkedIn - Vad är LinkedIn?

Vad är LinkedIn?

 • Världens största affärsnätverk med över 575 miljoner användare.
 • Finns representerade i över 200 länder.
 • Det går med 2 nya personer varje sekund i genomsnitt.
 • En ypperlig plattform för att lyckas som företag på LinkedIn (sociala medier

De fem C:na

Följ detta riktlinjer så kommer du lyckas, förr eller senare. Gå tillbaka när det behövs och använd punkterna som en lathund tills de sitter i muskelminnet. På så vis blir det en naturlig del och det hjälper dig att lyckas ytterligare på LinkedIn.

Care (Bry dig)

Hitta, dedikera och specificera ditt syfte och passion. Vilka är dina områden, där du vill verka? Specificera vilka som är dina. Exempelvis sociala medier, effektivt sälj och ledarskap.

Curate (Va relevant)

Leta, undersök, läs och dela relevant innehåll med ditt nätverk. Ditt nätverk vill läsa intressanta artiklar och händelser som berör och intresserar dem. Hitta rätt innehåll för ditt nätverk.

Create (Kreativt skapande)

Skapa och dela innehåll på Linkedin. Här gäller det att vara unik, intressant och smart. Övertänk inte, gå till handling direkt. Tänk vad ditt nätverk kan tänkas vilja se, och skapa utefter det.

Connect (Engagemang)

Ta kontakt, interagera och engagera i ditt nätverk. Mingla med ditt nätverk, även om du inte känner personen i fråga. Gilla och kommentera i ditt nätverk på det innehållet du tror är intressant för ditt nätverk. Ofta är det du som person som är front-personen och inte själva företaget på LinkedIn.

Consistent (Va konsekvent)

Underskatta inte konsekvens. Arbeta med en uppgift tills den arbetar med dig. Alla kan starta en uppgift, men få kan avsluta. Du behöver vara uthållig och vara konsekvent hela vägen för att lyckas.

Så lyckas du på LinkedIn - Din profil berättar vem du är och en stor del av att lyckas på LinkedIn

Din profil berättar vem du är och en stor del av att lyckas på LinkedIn

Se till så din profil på LinkedIn är representativ, professionell och intressant. Är din profil verkligen top-of-the-line?

Företaget på LinkedIn är ingenting utan personerna framför. Kort och gott kan man säga att det ofta är bättre att personerna (du bland annat) är de som postar, skriver och engagerar. Att det finns en företagsprofil på LinkedIn är ofta mest en hygienfaktor, som också postar och delar. Men den organiska räckvidden är oslagbar när du postar som person på LinkedIn.

Hur gör jag det?

Checklista för att säkerställa den perfekta profilen på LinkedIn för att lyckas med social selling på Sociala medier.

 • Hur ser du ut? Använd en “professionell” profilbild, gärna glad, men inte för glad. Personligt professionell är en bra riktning.
 • Använd en omslagsbild som representerar vad du brinner för.
 • Använd din tag-line till något smart. Exempelvis ”Bygger bättre varumärken tillsammans med ett team som vill göra världen vackrare” istället för något tråkigt som exempelvis ”Ägare”.
 • Vad är dina USP:ar? Lägg in en bra och kort beskrivning där du berättar om dig och ditt varumärke. Håll det smart och proffesionellt.
 • Säkerställ så din anställning går mot företagets sida.
 • Ha ett konsekvent flöde som följer den röda tråden.
 • Se till så ditt CV är uppdaterat, lägg gärna en kort beskrivning på varje tjänst/utbildning där du berättar vad du gjort.
 • Addera dina kompetenser, och radera de som är inaktuella. Be gärna dina närma och kära intyga dina kompetenser.
 • Se till så dina intressen och de du följer är up to date.
 • Se till så din profilstyrka har uppnått 100%.
 • Att profilen för företag på LinkedIn ska vara 100% också, behöver jag knappast nämna nu?
Så lyckas du på LinkedIn - Från kontakt till handling

Från kontakt till handling

I takt med att du finns och syns i ditt nätverk, så får du fler kontakter och när du delar innehåll/content som är värdefull för ditt nätverk så bygger du trovärdighet. När du kommit hit är det dags att ta kontakt, först via LinkedIn. Men målet är förstås att få till ett möte, ett samtal, där den första stora tröskeln redan är överkommen. Nu förstår du kanske att lyckas på LinkedIn som företag inte är så långt borta.

Lycka till, och hör av dig om du behöver hjälp på john@c56.se. Eller varför inte lägga till mig i ditt nätverk, du hittar mig här på LinkedIn!

En bra studie är den årliga rapporten Svenskarna och internet 2019 där man får relevant data som man enkelt kan ta till sig.

Vill du ha mer guider så hittar du det på vår ShareHub. Är du intresserad av att Lyckas på Instagram kan du ladda hem vår guide i 10 steg.

Hör av dig! 🍩

Prata med en varumärkes- och reklambyrå som skapar både resultat och upplevelse.

Ska vi inte höras?

Låt oss ta an den digitala resan tillsammans.