fbpx

Allt du behöver veta om Clubhouse

Vad är Clubhouse och är det lika populärt som våra andra sociala medier?

Innehåll

Clubhouse har tagit världen med storm. Samtidigt är det många som fortfarande inte hört talas om det. Vad är det egentligen som är så speciellt med den här nya sociala medier-appen?

Den trendiga appen kom för redan nio månader sedan och har sedan dess fått miljontals användare. I jämförelse med Facebook och Instagram så är Clubhouse en invite-only app och blir därför en exklusivare variant av sociala medier.

Vad är Clubhouse egentligen?

Clubhouse är fortfarande relativt ny på appmarknaden. Det är inte många som vet att det är en sociala medier-app och även om de har hört talas om den, så har de ingen aning om hur den fungerar.

Det som är nytt och skiljer appen från andra sociala medier är att det är en interaktiv och ljudbaserad app, det vill säga inga bilder och videor. Många har beskrivit appen som en mix av ett samtal, konferens och en livesänd podd.

Hur funkar Clubhouse?

Hur funkar Clubhouse?

  • Du börjar med att ladda ner appen och registrerar dig med hjälp av en inbjudan.
  • Om du sedan loggar in på appen möts du av ett antal virtuella mötesrum. Eftersom att det inte är någon text, video eller bildfunktion i appen, kan du endast se vilka som tar del av mötet.
  • Vill du sedan gå in i ett möte sätts ljudet igång automatiskt och du blir del av diskussionen.
  • För att kunna prata och ta del av konversationen, måste du själv ”räcka upp handen” med en emoji och få tillåtelse av skaparen av mötet.

Den första testperioden av appen skedde under 2020. Syftet med appen var att bygga en social upplevelse som kändes mer mänsklig. Istället bytte Clubhouse ut inlägg mot intressanta samtal med andra människor världen över. Kanske kan du ta del av ett möte med Elon Musk eller någon annan känd profil?

Missa inte att ta del av fler nyheter inom sociala medier och digital marknadsföring! Läs mer på vår ShareHub eller signa upp dig på #InGoodCompani där vi delar med oss av fler härliga gobitar!

Smarta handfasta tips och trendspaningar!

Dags att ge ditt varumärke den kärlek det förtjänar?

Kontakta oss